گوگرد

گوگرد یکی از ترکیبات غیر فلزی است و به صورت پودر و یا کلوخه‌های زرد رنگ یافت می‌شود. این ماده در بسیاری جاها کاربرد داشته و به همین دلیل از اهمیت بالایی برخوردار است. برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی این ماده به شرح زیر است:
.گوگرد را به عنوان یک عنصر جامد تعریف می‌کنند.
.این عنصر از جمله عناصر غیر فلزی و شکننده است.
.این ماده در نزدیکی چشمه‌های آب گرم و آتشفشان‌ها به وفور یافت می‌شود.
.نام دیگر گوگرد، سولفور است.
.این عنصر هیچ بو و مزه‌ای ندارد.
.گوگرد به گروه 16 جدول تناوبی تعلق دارد و واکنش‌پذیری بالایی را می‌توان از آن مشاهده کرد. .گوگرد در آب حل نشده و به عنوان یک رسانای ضعیف معرفی شده است.
.وقتی گوگرد در حال سوختن باشد، شعله آبی تولید می‌کند و بوی بسیار بدی از آن به مشام می‌رسد.
.این ماده با همه عناصر به جز گازهای نجیب واکنش می‌دهد.

کاربردهای گوگرد

موضوع دیگری که می‌بایست در مورد آن نیز نکاتی را با شما در میان بگذاریم، کاربردهایی است که گوگرد در فضاهای مختلف دارد. ما برخی از مهم‌ترین کاربردهای این ماده را در زیر لیست کرده‌ایم. کاربردهای شگفت‌‌انگیز و خاص این عنصر به شرح زیر است:

1- گوگرد در گیاهان

یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین کاربردهایی که می‌توان برای گوگرد نام برد، کاربرد آن در کشاورزی است. گیاهان برای سنتر پروتئین، چربی و برخی ترکیبات آلی به این ماده نیاز دارند. در فرآیندهای متابولیکی بسیار مهم نیز حضور این عنصر، لازم و ضروری به نظر می‌رسد. از دیگر جاهایی که می‌توان حضور پر رنگ گوگرد را مشاهده کرد، فتوسنتز و فرآیندهای تنفسی گیاه است. این عنصر در ساختار برخی ویتامین‌ها حضور دارد و در تثبیت و جذب نیتروژن و عناصر کمیاب نیز بسیار تاثیرگذار ظاهر شده است. در برخی گیاهان، مانند پیاز و سیر، هر قدر میزان گوگرد بیشتر باشد، کیفیت و طعم این گیاهان نیز بیشتر خواهد بود. گوگرد در افزایش مقاومت گیاهان به آفات و بیماری‌ها نیز تاثیر خوبی از خود نشان می‌دهد.

2- تولید کود

از دیگر جاهایی که گوگرد به کار برده می‌شود، تولید کودهای کشاورزی است. این عنصر از جمله عناصری است که گیاهان به آن نیاز فراوانی دارند. این عنصر نه تنها در عملکرد گیاه تاثیر خوبی از خود به جای می‌گذارد، بلکه در بهبود خصوصیات خاک نیز بسیار تاثیر گذار است.

3- تولید آفت‌ کش

از دیگر جاهایی که می‌توان از خواص گوگرد به نحو احسن بهره برد، تولید آفت‌کش است. آفت‌کش‌هایی که با حضور این عنصر ساخته می‌شوند، قادرند آفاتی چون کنه، عنکبوت و تریپس را نابود کرده و از بین ببرند. البته باید دقت داشت، آفت‌کش‌های حاوی گوگرد را برای هر محصولی نمی‌توان به کار برد. استفاده از آفت‌کش‌های حاوی گوگرد در گیاهانی مانند تمشک، زردآلو و خیار با محدودیت همراه است.

4- تولید لاستیک

یکی دیگر از جاهایی که از مزیت‌ها و ویژگی‌های عنصر گوگرد به خوبی بهره می‌برد، تولید لاستیک است. برای ولکانش لاستیک (Vulcanisation‎) از این عنصر استفاده می‌کنند. ولکانش، فرایندی شیمیایی است و در آن لاستیک طبیعی به کمک گوگرد به ماده‌ای پایدار تبدیل می‌شود. لاستیکی که به کمک گوگرد ولکانیده می‌شود، خواص مکانیکی بالا و چسبناکی بسیار کمی دارد. این عمل باعث افزایش استحکام لاستیک و دوام آن خواهد شد.

5- صنایع غذایی

شاید برایتان تعجب آور باشد، با وجود تمامی خطراتی که مصرف گوگرد برای بدن انسان دارد، چرا در صنایع غذایی از این عنصر استفاده می‌شود. نکته‌ای که خوب است به آن توجه داشته باشید، این است که گوگرد، خود به تنهایی ماده‌ سمی نیست و در صورتی که در مصرف آن زیاده‌روی شود، مشکلاتی را ایجاد می‌کند. در صنایع غذایی به این نکته بسیار مهم توجه شده و برای تولید شکر از سولفیت استفاده می‌کنند. سولفیت در تولید شکر، نقش نگهدارندگی دارد و به عنوان یک نگهدارنده مورد استفاده قرار می‌گیرد.

7- حوزه پزشکی

از دیگر حوزه‌هایی که از گوگرد استفاده می‌کند، حوزه پزشکی است. در تولید داروهای مناسب بیماری‌های پوستی، ملین، لایه بردار و نمک اپسوم از این عنصر و خصوصیات آن به خوبی بهره برده می‌شود.

اینستاگرام پترونانو
صفحه جدید اینستاگرام پترونانو


محصولات مدپاتکس


انواع اکتان بوستر، مکمل بنزین و انژکتور شور با تکنولوژی نانو


5/5 - (1 امتیاز)

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *